Wat te doen in Tilburg?

Als je Tilburg wilt gaan ontdekken zijn er genoeg dingen die je kunt doen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden die je kunt bekijken maar ook is het winkelen in deze stad zeker een aanrader. Met kinderen is het leuk om de dierentuin te bezoeken en wil je genieten van een geweldig feest bezoek dan eens de jaarlijkse kermis.

Het centrum van Tilburg

In het prachtige centrum van Tilburg is er altijd iets te beleven. Er worden vaak evenementen in de stad gehouden en er zijn verschillende plekken waar je heerlijk op het terras kunt genieten van je dag. Tijdens je wandeling door Tilburg kom je ook een aantal historische bezienswaardigheden tegen die indruk maken. Denk bijvoorbeeld van het paleis van Koning Willem II, het Helga van Deen monument maar ook de uitkijktoren De Kempentoren. Dit is een toren met maar liefst 192 treden maar als je de top bereikt heb je uitzicht over de hele stad. Ook kun je in het centrum uitstekend shoppen. Er zijn een heleboel bekende winkelketens waar je nieuwe items kunt halen. Denk aan de Primark, Zara, Levi’s en Bershka.

Tilburgse Kermis

Ieder jaar organiseert de stad de grootste kermis van Nederland. Het evenement trekt elk jaar meer dan een miljoen mensen. Elke keer weer is het één groot feest waar je geniet van meer dan 250 attracties. Ga de strijd aan in de botsauto's of zoek de spanning op in één van de vele achtbanen. Verder is tijdens het spektakel ook een roze maandag. De hele stad kleurt dan roze en is hartstikke indrukwekkend om te zien. De kermis wordt altijd afgesloten met een spectaculair vuurwerkshow.

Dierenpark de Oliemeulen

Als je Tilburg wilt gaan bezoeken met kinderen is het ook leuk om op avontuur te gaan in dierenpark de Oliemeulen. Een kleinschalige dierentuin waar je een dag zult hebben die je nooit meer vergeet. Met maar liefst 150 verschillende dieren kun je je hier een hele dag vermaken. Er worden iedere dag ook diverse shows aangeboden. Voor de echte durfals is er dan een mogelijkheid om een vogelspin over je handen te laten kruipen of wat dacht je van een lange slang om je nek? Er zijn ook roofvogeldemonstraties maar deze worden allen gegeven afhankelijk van het seizoen en verwachte drukte.