Betaald parkeren Tilburg

De auto parkeren in en rondom het centrum van TIlburg is goed te doen. Er zijn voldoende parkeergelegenheden te vinden waar je tegen een betaalbaar tarief je auto kwijt kunt. Je kunt kiezen voor een parkeergarage, een parkeerterrein of gewoon op een parkeervak ergens op straat.

Parkeergarages in Tilburg

Als je het centrum wilt bezoeken kun je je auto parkeren in één van de parkeergarages die je overal in de stad tegenkomt. Het voordeel van een parkeergarage is dat je auto beveiligd wordt waardoor je niet het risico op vandalisme loopt. Daarnaast is het in de meeste gevallen ook veel goedkoper parkeren dan wanneer je op straat parkeert. Een paar voorbeelden waar dit soort parkeergelegenheden zijn parkeergarage Pieter Vreedeplein, parkeergarage Heuvelpoort en parkeergarage Koningsplein.

Parkeren op een parkeerterrein

Als je de auto liever niet in een parkeergarage zet kun je ook gaan staan op één van de acht parkeerterrein die Tilburg heeft rondom het centrum. Je kunt terecht op het NS-plein, Spoorlaan-Oost, Stappegoor, Tehatexterrein, Koopvaardijstraat, Boerhaaveplein en Spoorlaan. Het nadeel is dat je auto niet bewaakt staat.

Parkeren op straat

Een andere mogelijkheid is om de auto gewoon in een parkeervak te zetten op straat. In veel gevallen is de loopafstand naar je uiteindelijk bestemming een stuk korter. Het tarief verschilt maar er is een maximum van € 16,50 per dag. Je moet er wel rekening mee houden dat je op de stadsring slechts maximaal een uur mag parkeren. Hieronder valt: Paleisring, Heuvelring, Mauritshof, Spoorlaan, Noordhoekring, Zomerstraat, Louis Bouwmeesterplein, Stadhuisplein en de Kloosterstraat. Om een uur uur te parkeren betaal je € 2,20.

Wanneer is het betaald parkeren?

In Tilburg hoef je niet ieder uur van de dag te betalen om je auto neer te zetten. Van maandag tot en met zaterdag betaal je wanneer je er staat tussen 09:00 en 02:00. Op zondag kun je in de ochtend gratis parkeren want je betaalt dan van 12:00 tot 02:00. In de parkeergarages moet je wel gewoon betalen op deze tijden.